fredag 18. mai 2018

Høye radonverdier

Mer om radontiltak for kraftig reduserte radonverdier i boliger og arbeidsplasser. Jeg tror det er mye usikkerhet rundt hvordan man skal gå frem. Statens strålevern mener at alle bygninger bør ha radonverdier i inneluften som er så lave som mulig. Det er kartlagt høy radioaktivitet i granittene innenfor tett befolkede områder sørvest for Bergen sentrum.


Helsevernetaten i kommunen ber alle huseiere.

URAN: Her er kartet over punktmålingene. De viser store variasjoner i naturlig urankonsentrasjon i berggrunnen fra meget lav til svært høy. Jønsberg: Konrad Østeberg er elev ved Jønsberg og bor på internatet. Her det både nedslitt og for høye verdier av radongasser.


To hus rett ved siden av hverandre kan ha helt forskjellige radonverdier i inneluften. Aktsomhetskartet viser hvilke områder som har høyere sannsynlighet for at det er for høye radonverdier inne i hus. HAUGESUND: Kartet som de har publisert på sine nettsider viser at små områder i Tysvær og Sveio har veldig høy forekomst av uran.

Radonjegeren gjør alt innen radonmåling og radonsanering i Stavanger og Sandnes. Etter radonmåling eller befaring kan vi stå for både radon tiltak og radonsanering. Hva gjør jeg hvis hurtigmålingen viser høye radonverdier ? Radonor hjelper til med å vurdere resultatene. Er det kun lave verdier i antatt ugunstige rom,.


Radon er en usynlig og luktfri gass, som dannes kontinuerlig i jordskorpa. Utendørs vil radonkonsentrasjonen normalt være lav, og helsefare oppstår. Målinger foretatt av Solør samfunnsmedisin viser for høye radonverdier i en avdeling ved Bashammeren barnehage på Flisa. Leieboerne målte høye radonverdier i boligen, flyttet sporenstreks på hotell og krevde at huseier betalte.


Husleietvistutvalget ga dem ikke medhold. Radonverdier varierer fra sted til sted. Noen områder i et nabolag kan ha svært høye nivåer, mens andre steder har bare minimale mengder. Trude Andreassen målte for høye radonverdier i kjelleren. Helserisiko ved drikking av radonholdig vann er normalt liten,.


Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette! Området er registrert med høye radonverdier.

Det må foretas tiltak mot radon, i henhold til TEK 1 i byggesaken. Digital, batteridrevet radonmåler til privat bruk i boliger. Du kan, på en enkel måte, sjekke om boligen har for høye radonverdier og om det er nødvendig med en. Tiltak mot høye radonverdier i bolig.


Det finnes flere muligheter med både enkle og mer omfattende tiltak for å redusere radonforekomst i en bolig. Norges Eiendomsmeglerforbund informerer om radon. Høye radonverdier der du bor?


Fra årsskiftet ble det påbud om at alle som leier ut bolig må måle radon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg