mandag 30. november 2015

Håndsmidd øks

Besøk nettbutikken vår og se det store sortimentet her! Se hele sortimentet vårt her! Finn din nærmeste butikk her! Les mer om hva vi kan tilby her! Opprett en bedriftskonto nå!


Søk Fortere, Bedre og Smartere her! Norges Billigste Priser? Det finnes økser til forskjellig bruk.


Hvis du skal klyve trenger du en spesiell type øks , skal du felle et tre er det en annen modell som fungerer bedre, og skal. Selger håndsmidd øks etter at jeg under et smie-besøk kom hjem med langt flere økser enn jeg strengt talt trenger. Gränsfors Bruk har laget og utviklet økser i over 1år.


Hver øks er spesielt utviklet for å passe til en bestemt funksjon, og høy kvalitet og bruksområde har. Dette er ei øks med egglengde opp til tommer. Allsidig og anvennelig til det meste. Bildet til venstre viser en form som jeg lager.


Her er en annen klassisk type. Opprinnelig ei øks som tømmerkjørerne brukte til å hugge hull i stokkene me der de skulle lenkes sammen. Håndsmidd etter gammel modell fra Telemark. Lenge var det gode tider for de tyve store øksesmedene i Sverige.


Tre smeder igjen Idag er det flere mindre smier og mange. Ei praktisk, hendig og lita øks som er håndsmidd og produsert av svensk. Jørn Jensen Lærhandel As Lillestrøm fører alle knivsmed Johan Hamre sine knivblad modeller. Sandblåst og klarlakkert smidd hode som egner seg for trefelling i mindre omfang. Svingt treskaft av hickory.


En liten øks til brensel og hagearbeid. Kommer med kantdeksel i lær. Hodet er festet til skaftet ved hjelp av en tre- og en stålkile for å sikre festet. Fremstilt av sandblåst, klarlakkert smijern. Huggøksen passer til trefelling i mindre omfang og.


Friluftsøksen fra Hultafors er en mindre håndsmidd øks for friluftsliv i skog og mark, men egner seg også til arbeid i hagen. Skogsøksa er ei allsidig øks som kan brukes til mye. Hickoryskaft med boret opphengshull. Bruker Granfors håndsmidd øks med lær-beskytter. Jeg har også en Sandvik Lappland sag.


Den er helt grei, men jeg synes Eagle er bedre. Enhåndsmeddrag, utarbeider.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg