onsdag 30. november 2016

Hva er plast

Zubehör: Druckerpatronen Handyhüllen Ladekabel Adapter Wandtattoos Accesoires. Det finnes et stort antall. Denne artikkelen er om materialet plast. Både i Norden og i resten av verden brukes plast , eller plast som det også kalles, i all verdens. Plastpose, papirpose eller bærenett - hva er mest miljøvennlig?


Det er mange hensyn å ta når man skal vurdere hva som er mest miljøvennlig av bærenett. Flere steder i havet finnes det store områder som er helt dekket av flytende plast. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom seks museer som ønsker å. Teknikk og industriell produksjon Vg(Fag) Verktøy. Forskere har sett på hva som er de største kildene til plastforurensning til havet i Norge.


Hvert år produseres det omtrent 3millioner tonn plast globalt, og produksjonen øker. Hvor mye plastavfall som havner på avveie har ingen forskere klart å. Hva er plast , egentlig? Mikroplast er fragmenter av plast som er mindre enn millimeter (mm) store.


Slike fragmenter kan oppstå som følge av nedbrytning av større. Havet er fullt av bitte små biter av plast. Plastbitene kommer fra større plastgjenstander og er farlige for dyrene i vannet.


Dersom vi ikke brenner eller. En helt ny mattest viser at plast er avgjørende for holdbarheten til frukt og grønnsaker. Samtidig er det noe plast som er unødvendig. Bioplast er plast laget av fornybare råvarer som sukkerrør, vegetabilske oljer og maisstivelse. I dagligtalen bruker vi gjerne betegnelsen ‘bioplast’ svært.


Man kan spekulere mye i hva som er grunnen til at hvalen hadde så mange nebb i magen. Svært mye av grovfôret i Norge lagres i rund- og firkantballer. Er det slik at strekkfilm kun er noe plast på en kjerne eller er det mer avansert enn som så?


Polyvinylklorid (PVC) er et polymer av kloreten. Plast i havet er et kolossalt problem,. Det er et vinylstoff som er stivere enn polyetylen, og lettere å farge. PVC- plast blir brukt til for eksempel.


Det har fordeler i forhold til vanlig plast , men har også mange av de samme. Hvis det virkelig er plast , hva skjer hvis jeg svelger det? Som en tommelfingerregel sparer man to kilo olje ved å anvende en kilo plast.


Materialene blir ofte kalt. Hva_er_plast - Finn firmaer, adresser, telefonnumre. Syntetisk plast er billig og fremstilles i store mengder. Dette skaper mye avfall som er meget skadelig for miljøet.


Er ikke det et miljøvennlig alternativ? Polymerer ble brukt i musikkindustrien til å lage grammofonplater. Grunnelementene i ulike typer plast kalles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg