mandag 10. juli 2017

Treslag i norge

Vi regner at det finnes drøyt arter av skogtrær i Norge. Dette inkluderer blant annet de vanlige gran, furu og bjørk, alle edelløvtrærne og asalarter. Et rikt utvalg av bilder gjør det mulig å gjenkjenne treslaget du står overfor. Velg årstid i årshjulet på. Normalt dør trærne lenge før de når slik høyde og alder.


Med denne appen vil du forhåpentligvis lett kunne finne ut det, uansett om det er vinter, vår, sommer eller høst. TRESLAG i Norge - ny app. Med et rikt utvalg av bilder og forenklede nøkler, er denne appen ment som et nyttig verktøy når elever skal bli kjent med våre. Bøk er et varmekjært treslag som trives best på god moldjord med frisk fuktighet.


Inndelt i tre delomrder: Skog og milj Skog og industri Skog og samfunn. Jeg prøver å finne en internettside med oversikt over tresorter i Norge ,. Gran som er plantet utenfor sitt naturlige utbredelsesområde i Norge , kalles pøbelgran. Altså utenlandsk gran plantet ut i Norge , samt norsk gran plantet på.


Bartrearter: Barlind Einer Furu Gran Lerk Sitkagran Lauvtrearter: Alm Ask Bjørk Bøk Eik Hassel Hegg Kirsebær Kristtorn Lind Lønn Or Osp Rogn. Her finner du en oversikt over de vanligste tropiske treslagene som selges i Norge. Edelgran (Abies alba) Edelgran kommer hovedsakelig fra sentral-europeiske fjellområder, som Pyreneene, sør-østlige Frankrike og Karpatene. Forskriften trådte i kraft 1. Innledning Bruken av utenlandske treslag har særlig vært knyttet til skogreising på Vestlandet og i Nord- Norge fordi disse treslagene har hatt bedre evne til å. Her er en oversikt over tropiske tresorter som selges i Norge. Definisjonen av trær: Trærne er de høyeste, største og lengst levende av alle planter.


Et tre defineres som en flerårig, vedaktig plante. Det står sitkagran på 500. Ungskogpleie Utmarksressurser V. Treslag i Norge Trevirke Twh Tynningshogst Tømmerfløting Tørrstoff U. Knopper, blader, blomst og bark! Ser du et treslag i skogen du ikke kjenner? Med den nye appen kan du finne navnet og omtale av ville trær i Norge.


Appen lanseres på Arboretets dag 27. Norge , herunder utenlandske treslag , uten tillatelse (§ 30). En tredel av fastlandet i Norge er dekt av skog. Vi finner mange arter og naturtyper i de norske skogene, men mange av disse er truet.


Dette trearket gir informasjon om treslag som er vanlege i store deler av landet, men på grunn av klima og grunnforhold finn vi ikkje alle trea overalt. Bruk av enkelte utenlandske treslag som sitka kan ha. En ny rapport viser at norske verneområder trues fra innsiden av fremmede treslag. Men fortsatt mangler det mye på kunnskap og informasjon om hvor kunnskapen er å finne.


Under punktet treslag vil du kunne finne mye kunnskap om den enkelte tresorten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg